Hiperplazie prostatei, Cuvinte cheie de căutare


Hiperplazia benignă de prostată (HBP)

Hiperplazia benignă de prostată HBP Hiperplazia benignă de prostată HBP Termenul de hiperplazie benignă de prostată indică un eveniment fiziopatologic al prostatei crescute în dimensiune, ce poate fi conectat la debutul anumitor simptome care afectează oamenii, în cursul procesului de îmbătrânire.

În ciuda studiilor intense efectuate în ultimele 5 decenii, cu hiperplazie prostatei de a descoperi cauzele creșterii prostatei, nu există încă nici un raport cuprinzător de cauză și efect.

hiperplazie prostatei

Glanda de prostată este adjunct la producția de cea mai mare parte a fluidului seminal, acoperind astfel un rol deosebit de important în fertilitatea masculină. Acesta este situat sub vezica urinară, care este organul ce funcționează ca un rezervor pentru urină și înfășoară complet tractul uretral, sau conducta care transportă urină de la vezică la exteriorul corpului prin urinare.

hiperplazie prostatei

La majoritatea populației masculine din Vest, de obicei, pornind de la de ani, prostata începe un proces de creștere dimensională, ca urmare a unei serii de modificări hormonale individuale. Creşterea în dimensiune a glandei prostatei este moderat lentă și progresează odată cu avansarea în vârstă a persoanei, uneori atingând volume hiperplazie prostatei mărimea unei castane dimensiune tipică unui om la o hiperplazie prostatei fragedă, însă prostată poate crește în așa măsură încât să hiperplazie prostatei de mărimea unei mandarine mari.

Meniu cont utilizator

Simptome: Cum poți să îți dai seama că suferi de hipertrofie de prostată? Lărgirea glandei prostatei este o cauză comună pentru problemele legate cu golirea vezicii urinare și în consecință, creează o serie de probleme pfizer prostata legate de hiperplazie prostatei.

PASTILA DE SANATATE ADENOMUL DE PROSTATA, CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

Puteți avea tulburări iritative, caracterizate prin nevoia de urinare de mai multe ori în timpul nopții nicturienecesitatea de a urină mai frecvent, chiar hiperplazie prostatei în timpul zilei frecvența urinară sau necesitatea de grabă de a urina imediat hiperplazie prostatei simțiți primul stimul micţiune de urgențăcu scurgeri de urină ocazionale incontinența.

Pot exista de asemenea interferențe din cauza obstrucției mecanice reale la urinare obstructivecum ar fi ezitare, atunci când începeți a urina mai ales dimineața când vă trezițiun flux urinar slab sau intermitent uneori, pacienţii raportează că ei se tem de umectare a pantofilor în timp urinei!

Ce este hiperplazia benigna a prostatei?

Epidemiologia: Cât de comună este hiperplazia benignă de prostată? Cu toate că procesul de extindere a glandei prostatei afectează majoritatea oamenilor de peste 40 de ani, manifestările sale simptomatice iritative și obstructive sunt stabilite treptat în timp, se manifestă inițial inconveniențe ocazionale până când devin probleme plictisitoare, enervante, și jenante care pot agrava în mod semnificativ calitatea vieții.

Pe scurt, prevalenţa simptomelor urinare de la moderat la sever, luând în considerare mai mult de Diagnostic: Cum se diagnostichează hiperplazia benignă de prostată?

În cele mai multe cazuri, o simplă conversație cu pacientul anamneză sau concentrat asupra unor întrebări specifice și a vizitei examinare hiperplazie prostatei digitală sunt suficiente pentru specialist pentru identificarea hiperplaziei de prostată.

Complicațiile hiperplaziei benigne de prostată

Mai există și alte teste utile pentru diagnosticul de HBP, cum ar fi PSA de sânge antigen specific prostateiuroflowmetrie cu evaluarea reziduală pentru a se obiectiviza fluxul urinar și pentru a verifica orice eșec hiperplazie prostatei a goli vezica după urinare şi trans rectal ultrasonografia de prostată pentru a evalua cu precizie volumul prostatei în anticiparea unei posibile intervenții neobstructive.

Tratamentul: Cum tratezi hiperplazie benignă de prostată? Tulburări ale căilor hiperplazie prostatei legate de hiperplazia de prostată pot fi adesea tratate cu succes rezonabil, cu diferite tipuri de medicamente.

  1. Hiperplazia benignă de prostată, managementul simptomelor
  2. Hiperplazia benigna de prostata sau marirea prostatei Hiperplazia benigna de prostata sau marirea prostatei Marirea prostatei reprezinta o tumora necanceroasa benigna prin care glanda
  3. Hiperplazia benignă de prostată - Wikipedia

Cu toate că în general sunt bine tolerate, ele nu sunt complet lipsite de efecte secundare, cum ar fi scăderea excesivă a tensiunii arteriale hipotensiune arterială ortostaticăpierderea temporară a ejaculării la exterior și urcării spermei în vezică ejaculare retrogradăscăderea dorinței sexuale și alte reacții adverse mai puțin frecvente. Cu toate că terapia medicală are un rol important în tratamentul hiperplaziei de prostată, atunci când este vorba de stabilirea unei tulburări reale și obstrucție urinară ca urmare a extinderii prostatei, medicamentele de obicei sunt insuficiente, iar pacientul poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală neobstructivă.

hiperplazie prostatei

Din punct de vedere istoric, tipul de abordare chirurgicală a fost de a deschide cu o incizie supra pubiană adenomectomie. Acesta a fost ulterior înlocuită treptat prin dezvoltarea tehnicilor endoscopice, în care accesul la prostată este trans uretral TURP — rezecție trans-uretrală a prostatei. În ultimii ani, tratamentul a evoluat plan internațional, fiind folosită o nouă tehnică endoscopică de reducere cu laser a prostatei, inclusiv golmiu numit HoLEP golmiu laser Excizia prostatei.

Faceți o rezervare Completați informațiile dvs.