Lavaj vezical. Tubajul vezical


lavaj vezical tratament cu exerciții fizice pentru adenom de prostatită

Pregatirea materialelor necesare. Pregatirea psihica a pacientului constient.

Sus Vezica urinara prezinta o activitate reflexa si este deosebit de fin reglata de catre centrii nervosi de la nivelul maduvei spinarii simpatici si parasimpaticitrunchiului cerebral punte si cortexului cerebral. Ea este un organ muscular care colecteaza urina provenita de la cei doi rinichi prin intermediul ureterelor si o elimina prin intermediul uretrei atunci cand depaseste o anumita capacitate. Uretra prezinta doua sfinctere, primul carese contracta si se relaxeaza reflex, deci involuntar, iar cel lavaj vezical doilea poatefi contractat si relaxat si voluntar.

Pregatirea fizica. Reorganizarea locului de munca. Definiţie lavaj vezical manopera prin care se realizează evacuarea vezicii urinare, cu ajutorul unei sonde. Obiectivele - Sondajul vezicii urinare are drept scop: · evacuarea vezicii urinare în cazurile în care acest lucru nu se poate efectua fiziologic · în cazul unor intervenţii chirurgicale în special pe micul bazin sau explorări endoscopice · evacuarea produselor patologice cheaguri sanguine, corpi străini · prevenirea complicatiilor la pacientii cu incontinenta urinara · monitorizarea precisă a diurezei Indicaţii lavaj vezical · retentia acuta de urina · intervenţii chirurgicale în micul bazin, perineu, interventii chirurgicale de durata · după explorarea instrumentală a vezicii urinareşi a căilor urinare cistoscopie, ureteroscopie · după manevre terapeutice litotriţie extracorporeală · cateterizare cu bujii filiforme sau cistostomie temporara · rupturi traumatice ale uretrei, pentru evitarea formării de căi false · evacuarea produselor patologice cheaguri sangvine, corpi străini · la bolnavii comatoşi · la pacienţii la care este importantă monitorizarea balanţei hidro- electrolitice.

lavaj vezical prostata symptome rückenschmerzen

Când sonda ajunge la lavaj vezical uretrei, penisul se basculează în jos spre coapse, apoi se impinge sonda până ajunge în vezica urinara şi vine urină 34 - se umflă balonaşul sondei şi se trage sonda cat permite - se evacuează urina lent, eventual cu pensarea sondei după evacuarea a — ml pentru 1 — 2 minute.

La femeie - poziţia este pe masa ginecologică sau în decubit dorsal cu membrele inferioare flectate şi desfăcute - cu mâna stângă se desfac labiile şi se dezinfectează vulva şi autoanalisis próstata urinar - se introduce sonda în meat şi se împinge cu blândeţe până ajunge în vezica urinară Uneori meatul urinar se poate lavaj vezical pe peretele lavaj vezical anterior ceea ce necesită introducerea unei valve înguste pentru a putea efectua cateterizarea meatului urinar.

lavaj vezical punctie prostata

Sondajul vezicii urinare se poate efectua si lavaj vezical evacuarea urinii din vezica urinară şi scoaterea imediată a sondei sau cu lăsarea temporară a sondei în vezica urinară. Rezultate - cateterizarea uretrei permite evacuarea vezicii urinare globul vezical este dureros pentru bolnavpermite monitorizarea diurezei bolnavului în scopul unei reechilibrări corecte şi urmărirea funcţiei renale.

Incidente, accidente · sonda nu mai progresează de la un anumit nivel datorită unor stricturi uretrale, adenom de prostată sau creearea unei căi false vine sânge pe sondă.

În cazul stricturilor se cateterizează uretra cu bujii filiforme sau se face puncţia suprapubiană a vezicii urinare.

Cateterism uretral/ sonda vezicala

În adenomul de prostată se încearcă cateterizarea cu o sondă Tieman subţire sau puncţie suprapubiană. Obiectivele sondajului vezicii urinare 2.

lavaj vezical rău pentru prostatita în finlanda

Indicatiile sondajului vezicii urinare 3. Materiale necesare in efectuarea sondajului vezicii urinare 4.

Autor: Drăgulin Oana Cateterismul uretral reprezinta procedura prin care un tub de latex, poliuretan sau silicon, cunoscute sub denumirea de cateter, este introdus in vezica urinara a pacientului prin uretra. Cateterizarea permite urinii pacientului sa se elimine din vezica urinara.

Descrieti tehnica efectuarii sondajului vezicii urinare la barbat 5. Incidente lavaj vezical accidente ce pot surveni in sondajului vezicii urinare. Related Papers.

Despre nutritie Cistoscopia este o procedura care permite medicului sa examineze mucoasa vezicii urinare si a canalului care transporta urina in afara corpului uretra. Un aparat cu forma tubulara cistoscopul prevazut cu o camera video este introdus in uretra si se avanseaza treptat catre vezica urinara.